THE HAGUE STRING TRIO

speelt Beethoven, Haydn, Miriam Hyde en Emmy Frensel -Wegener

IMG_2963_JPG
The Hague String Trio werd in 2006 opgericht door Justyna Briefjes (viool), Julia Dinerstein (altviool) en Miriam Kirby (cello). Na jaren van studie en werk in meerdere landen hebben ze zich alle drie in Den Haag gevestigd.
Justyna en Miriam zijn lid van het Haags Residentie Orkest en Julia is verbonden als docente altviool aan verschillende conservatoria in Nederland. Zij verkennen als trio graag het uitgebreide strijktrio-repertoire, van geliefde meesterwerken tot de minder bekende composities die volgens hen de moeite waard zijn om gehoord te worden. Naast optredens in Nederland geven ze jaarlijks concerten in Duitsland en Engeland waar ze een trouw publiek hebben opgebouwd. In de zomer van 2019 trad het trio op bij het festival Rencontres musicales de Champéry in Zwitserland.

Recensie De Gelderlander:pastedGraphic
The Hague String Trio laat luisteraars in trance achter.
Intensieve vertolking…die je … bij de strot grijpt.
Meesterlijk….Wat een sfeercontrasten.
Kamermuziekliefhebbers mogen zich deze kans niet laten ontgaan.
Adembenemend.

In februari 2019 is de cd
After te Darkness uitgekomen met composities van Joodse componisten wier levens verwoest waren gedurende de Tweede Wereldoorlog. Op de recente cd Celebrating Women zijn nooit eerder opgenomen strijktrio’s bijeengebracht van vrouwelijke componisten uit de tweede helft van de 19e en de eerste helft van de 20e eeuw. Wat een ontdekking aan nieuwe muziek en onbekende vrouwelijke componisten! Met dit project brengt The Hague String Trio hulde aan deze componisten en hoopt daarmee hun namen en muziek meer bekendheid te geven. Op 27 februari worden van deze cd de stukken van Miriam Hyde en Emmy Frensel-Wegener gespeeld. Voor wat meer informatie en muziekfragmenten kunt u hier klikken.

Programma:
Joseph Haydn, Divertimento Hob.XI in C
Emmy Frensen-Wegener, Suite (1925)
Miriam Hyde, Strijktrio (1932)
Ludwig van Beethoven, Strijktrio op. 9 nr. 1 in G

Datum en tijd: zondag 27 februari 2022 om 15:00 uur

Wij vragen u vooraf te reserveren met opgave van naam en telefoonnummer.
Ook vragen wij u het te betalen bedrag € 18 p.p. (jongeren € 8) te storten op onze bankrekening:
IBAN: NL42 TRIO  0254712843,
t.n.v. St. Cultuurbevordering Witte Kerk Heiloo, te Zaandam  (als bericht is ontvangen, dat het concert doorgaat)

Reserveren kan per telefoon 06 45184525, via deze website of per mail: info@concertenwittekerk.nl.
Vanzelfsprekend passen wij alle coronamaatregelen toe, zoals controle van de QR-code met het identiteitsbewijs, de 1,5 meter afstand, bij lopen een mondkapje dragen en vóór 17.00 uur eindigen.